Over Royal Torarica

Royal Torarica is onderdeel van de Torarica Group of Hotels en bestaat 10 jaar. Het is daarmee het nieuwste luxehotel van de beste en oudste hotelketen van Suriname. De bouwtekeningen voor het 4-sterrenhotel komen van de Amerikaanse architect Lane Pettigrew en dateren uit 1995-1996. De bouw begon in 2006, toen een groot stuk land naast Torarica Hotel & Casino beschikbaar kwam.

Royal Torarica kreeg met veel oog voor detail vorm en heeft een bijzondere inrichting die de Surinaamse roots goed weerspiegelt. Zo hangen er door het hele hotel schilderijen van grote Surinaamse kunstenaars en kenmerkt het hotel zich door strakke lijnen en een koloniaal uiterlijk. Gasten genieten van veel luxe en comfortabele faciliteiten van de beste kwaliteit. Bij de bouw van het zoutwater zwembad is rekening gehouden met het milieu.

Kenmerkend voor Paramaribo is de toren van Financiën aan het Onafhankelijkheidsplein in de stad. Laat dat nou de toren zijn die als leidraad diende voor het ontwerp van het torentje op ons hotel. De exclusieve presidentiële suite op de bovenste verdieping van ons hotel is ‘het neusje van de zalm’ binnen het hotel. Een kamer waar regelmatige hoogwaardige en beroemde gasten met plezier verblijven.

Green Key

Green Key is een milieukeurmerk voor toeristen- en recreatiebedrijven en wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan een lijst met milieueisen. Het verkrijgen van de Green Key toont de inspanningen van de onderneming om een milieuvriendelijk, duurzaam en verantwoord bedrijf te ontwikkelen. De Green Key-prijs is gebaseerd op de naleving van strikte criteria op het gebied van milieubeheer (water, energie, afval, schoonmaak, enz.) en duurzaamheidseducatie (personeel, gasten, leveranciers, enz.). Naleving van de criteria wordt bevestigd door een rigoureus aanvraagproces en geverifieerd bij audits ter plaatse. De prijs is één jaar geldig. Momenteel worden meer dan 3.100 hotels in 57 landen Green Key toegekend. Het programma wordt beheerd door de internationale liefdadigheidsinstelling, de Foundation for Environmental Education. Green Key wordt onderschreven door de World Tourism Organisation en erkend door de Global Sustainable Tourism Council.

De Green Key-prijs is de leidende norm voor uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzame exploitatie binnen de toeristische sector. Dit prestigieuze milieukeurmerk vertegenwoordigt een verbintenis van bedrijven waarvan de bedrijfspanden  en terreinen  voldoen aan de strikte criteria van de Foundation for Environmental Education.De Green Key staat voor de belofte aan zijn gasten dat zij door te kiezen voor een verblijf in een Green Key-vestiging, helpen om een verschil te maken op milieugebied. De hoge milieunormen die van deze inrichtingen worden verwacht, worden gehandhaafd door middel van rigoureuze documentatie en frequente audits

 

Tapas Tap A Beat

31 mei 2024 Bekijk alle events

Friday Night BBQ

31 mei 2024 Bekijk alle events

Saturday Jazz

01 juni 2024 Bekijk alle events
Loved by our guest